تغذیه مسائل مربوط به علم تغذیه |
12-17-2010
|
|
|
|
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677
9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
خواص دارویی بسیار عجیب پیاز !
پیاز سرشار از ویتامین c، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، گوگرد و اسید فولیک و مقدار کمی آهن، مس و روی است که تاکنون تحقیقات زیادی برای اثبات خواص آن صورت گرفته است. از پیاز به عنوان یک داروی ضدعفونی کننده استفاده میشود.
مالیدن آب پیاز به صورت از ایجاد لکهها جلوگیری میکند. و از مخلوط آب پیاز و عسل میتوان به عنوان یک کرم ضد چروک استفاده کرد.
پیاز سرشار از ویتامین c، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، گوگرد و اسید فولیک و مقدار کمی آهن، مس و روی است که تاکنون تحقیقات زیادی برای اثبات خواص آن صورت گرفته است.
خوردن پیاز در پیشگیری از پوکی استخوان مؤثر است؛ چرا که پیاز با جلوگیری از کاهش مواد معدنی به ویژه کلسیم موجود در سلولهای استخوانی از بروز پوکی استخوان جلوگیری میکند.
پژوهشگران دانشگاه برن سوئیس، ترکیبی در پیاز شناسایی کرده اند که از کاهش حجم استخوان و پوکی آن جلوگیری می کند. این ماده در پیش گیری در کاهش نیافتن مواد مصرفی ـ به ویژه کلیة سلول های استخوانی ـ تأثیر زیادی دارد.
پیاز، قند خون و کلسترول را پایین میآورد.
پیاز یکی از گیاهان بسیار قدیمی است که انسان آن را شناخته و در غذای خود استفاده میکرده است در کتابهای پزشکان قدیم از پیاز به سبب داشتن الیاف و ویتامین ها و فلزات به عنوان داروخانه ای کامل نامبرده شده است.
بوی آن میکروبهای مضر را از بین میبرد.
قند خون را کاهش میدهد.
از ابتلا به سکته جلوگیری میکند.
قلب را فعال میکند و کلسترول را کاهش میدهد.
گردش خون را تقویت میکند.
به سبب داشتن آنتی اکسیدان، تنش و نگرانی را از بین میبرد.
الیاف غذایی آن دستگاه هاضمه را تقویت میکند.
پیاز از سرطان ریه جلوگیری میکند؛
مواد شیمیایی موجود در پیاز خطر ابتلا به سرطان ریه را کاهش میدهد. مواد «فلاونوید» از دچار شدن به انواع بیماریها جلوگیری میکند و به وفور در پیاز یافت میشود.
پیاز برای پوست بسیار مفید است. زیرا خون را تصفیه میکند و در نتیجه رنگ چهره زیباتر و جذابتر میشود.
همچنین پیاز به دلیل داشتن گوگرد باعث افزایش رشد موهای سر میشود. پیاز به دلیل داشتن آهک، دندانها را محکم میکند و باعث استحکام استخوان بندی بدن میشود... بنابراین خوردن پیاز در کودکان مبتلا بهنرمی استخوان و سالمندان مفید است.
اگر سرما خوردهاید، چند پیاز را برش داده و در نقاط مختلف خانه قرار دهید.... پیاز مانند یک دستگاه تصفیة هوا از ابتلای سایر اعضای خانواده به این بیماری جلوگیری خواهد کرد.
همچنین اگر خارج خانه غذا می خورید، پیاز را همراه آن مصرف کنید، زیرا مادهای در پیاز وجود دارد که از مسمومیت غذایی حاصل از خوردن گوشت مانده جلوگیری می کند.
اگر شخصی به دلیل مصیبت وارده دچار حملات عصبی شده، پیازی را بهدو نیم کرده و جلوی بینی او بگیرید.
پیازچه فواید متعددی دارد. بهتازگی متخصصان علوم تغذیه فرانسه دریافهاند که پیازچه ادرارآور است زیرا ۸۵ در صد آن را آب تشکیل میدهد.
در پیازچه ۲۴۳ میلی گرم پتاسیم و ۴ میلی گرم سدیم و ۲۷ گرم کالری است.
دانشمندان دریافتهاند که بخش سفید رنگ پیازچه دارای مواد قندی است که در ادرار کردن تأثیر میگذارد و بخش سبز آن ویتامین«ث» دارد که دستگاه دفاعی بدن را تقویت میکند. و ۲ میلی گرم ماده کاوتین پیازچه به بازسازی سلولها کمک میکند.
همچنین پیاز به دلیل داشتن ماده گلوکوزین که مشابه هورمون انسولین است، قند خون را تنظیم میکند.
گفتنی است، خوردن نصف پیاز متوسط در روز ۳۰ درصد از مقدار کلسترول بد خون را کاهش میدهد و به جای آن باعث افزایش کلسترول خوب خون میشود. پیاز منبع غنی نوعی اکسیدان است که از بروز سرطان در افراد جلوگیری میکند.
این گیاه خوراکی از بیماری آب مروارید در چشم نیز جلوگیری میکند و بنابراین مصرف آن به افراد مسن توصیه میشود.
__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم
به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم
چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم
زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم
خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم
استاد فاضل نظری
|
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید
|
|
04-14-2011
|
|
مدیر تاریخ و بخش فرهنگ و ادب کردی
|
|
تاریخ عضویت: Aug 2009
محل سکونت: مهاباد
نوشته ها: 19,499
سپاسها: : 3,172
3,713 سپاس در 2,008 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
خواص دارویی گیاه اسطوقدوس Lavender
نام های دیگر:
خرام، خیر دشتی، شاهسپرم رومی، آنس الارواح، لاوند، ممسک الارواح، ضُرم، زغلیل، رزالذهب، خیری، خرام، خرامي، آلاله، آلاله تلخ، گللاوند، شاه اسپرم روی.
فارسی:
اسطوقدوس فرانسه: lavande انگلیسی: lavender لاتین: lavande staechas
مشخصات گیاه
گیاهی است از تیره نعناع و از خانواده Labiatea، چند ساله به شکل بوتهای پر پشت و کوچک به بلندی سی تا شصت سانتیمتر و دارای ساقههای متعد و ساقه های آن چهار گوش که تمام قسمتهای گیاه بوی تندی می دهد.
ترکیب شیمیایی
اسانس روغنی، اسانس اسپیک، اترهای لینالیل و ژیلانیل، ژرانیول، پینن، سینئول، تانن، فنکن، بورنئول.
خواص
بقراط حکیم اسطوقدوس را به عنوان مقوی و نیرو بخش برای سیستم اعصاب تشخیص داده و عقیده داشت اسطوقدوس دارای خواص ضد تشنج، خواب آور و ضد انقباض است.
ابوعلی سینا میفرمایند: عطر اسطاقدوس دارای خاصیت قوی خواب کننده و مخدر است.
"اگر به جای خود مصرف شود حساسیت را کم کرده درد را ت***ین می دهد"
در قرن چهارم ژان گاوسون عالم طبیعیدان، اسطوقدوس را به عنوان ادرار آور قوی تشخیص داده بود که برای معالجه استسقاء(جمع شدن آب در شکم) کاملا اثر داشت.
اگر به مقدار کم مصرف شود ضد تشنج برای سیستم عصبی است ولی اگر مقدار زیاد باشد دم کرده اسطوقدوس بر عکس محرک اعصاب بوده و خواصیت خواب آوری و ادرار آور دارد.
نسخه های اسطوقدوس
1- معالجه انژین با گل اسطوقدوس: ده تا پنجاه گرم گل اسطوقدوس را که خشک شده باشد در یک لیتر آب جوش دم کنید و دوازده دقیقه بگذارید بماند تا دم بکشد بعد آن را صاف کنید و با عسل شیرین سازید و هر روز در فاصله غذا یک فنجان از آن بنوشید. این روش برای دردهای گلو، آنژین، ورم حنجره، گرفتگی صد، ورم لوزهها و گریپ مؤثر است.
2- معالجه آسم و سیاه سرفه با گل اسطوقدوس: ده گرم گل اسطوقدوس را بای یک لیتر آب جوش در ظرفی دم کنید تا دوازده دقیقه بماند و دم بکشد و هر روز در فاصله صبحانه ناهار و شام یک فنجان از آن را با عسل شیرین کنید و بنوشید.
3- درمان اختلالات عصبی با اسطوقدوس: دم کرده گل اسطوقدوس بر آرام کردن عصبانیت مؤثر است و به شما کمک خواهد کرد تا به خواب عمیقی فرو روید و خوب بخوابید. برای این کار ده گرم گل اسطوقدوس را در یک لیتر آب جوش دم کرده و هر روز دو فنجان از آن را در فاصله ناهار و شام بنوشید.
4- درمان ترشحات سفید خانمها با اسطوقدوس: پانزده گرم کل اسطوقدوس را در یک لیتر آب جوش دم کنید تا بیست دقیقه تماند، بعد آن را صاف کنید و با کمک انژکسیون مخصوص شست و شو مصرف کنید. اگر خانمها هر روز دوبار صبح وشب خود را با آن شست و شو دهند ترشحات سفید آنها قطع خواهدشد.
5- درمان اوره: بعلت خاصیت ادرار آوری آن در پایین آمدن اوره مؤثر است. طرز تهیه دم کرده مانند قسمت پایین است.
6- معالجه سرگیجه با اسطوقدوس: انواع سرگیجه را رفع کرده و برای میگرن و انواع سردردهای بلغمی و سودایی مفید است. طرز تهیه؛ ده تا پنجاه گرم گل اسطوقدوس را که خشک شده باشد در یک لیتر آب جوش دم کنید و دوازده دقیقه بگذارید بماند تا دم بکشد بعد آنرا صاف کنید با عسل شیرین و هر روز در فاصله غذا یک فنجان از آن را بنوشید.
خواص و کاربرد از دیدگاه طب سنتی
طبیعت طبق نظر غالب حکمای طب سنتی گرم و خشک است و از نظر خواص معتقدند که محلل و باز کننده گرفتگیها میباشد. دم کرده 5گرم از برگ و سه شاخه گلدار آن مقوی بدن و قوای دماغی و تفکر و همچنین مقوی امحاء و احشاء داخل شکم و مفرح است و برای بیماری های سینه، سرفه، ورم های نزله ای و زکام نافع است.
__________________
شاره که م , به ندی دلم , ئه ی باغی مه ن
ره وره وه ی ساوایه تیم , سابلاغی مه ن
دل به هیوات لیده دا , لانکی دلی
تو له وه رزی یادی مه ن دا , سه رچلی
خالید حسامی( هیدی )
|
04-14-2011
|
|
مدیر تاریخ و بخش فرهنگ و ادب کردی
|
|
تاریخ عضویت: Aug 2009
محل سکونت: مهاباد
نوشته ها: 19,499
سپاسها: : 3,172
3,713 سپاس در 2,008 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
این میوه نشاط آور و آرامبخش است
اگر می خواهید آرامش را همراه با نشاط داشته باشید ، از این میوه بخورید و ...
یك متخصص تغذیه گفت: كربوهیدرات بالای موجود در موز موجب آرامش بدن و افزایش نشاط افراد میشود.
مریم مراداف افزود: موز میوه بسیار پركالری و پر انرژی است كه اگر به جا و به موقع مصرف شود، اثرات مفیدی در بدن دارد
وی گفت: موز رسیده یكی از میوههایی است كه به دلیل داشتن فیبر بالای خود موجب روان كردن روده، رفع یبوست و بهبود زخمها مؤثر است.
این متخصص تغذیه افزود: موز نارس و سبز خاصیت جذب آب و قابض را دارد و برای رفع اسهال میتواند مفید باشد. كربوهیدرات بالای موجود در موز موجب آرامش بدن و افزایش نشاط افراد میشود.مراداف گفت: البته خاصیت آرامش و افزایش نشاط موز میتواند موجب رفع افسردگی و افزایش هوشیاری در سالمندان شود ولی سالمندان مبتلا به دیابت باید این میوه را با احتیاط كامل مصرف كنند.
وی افزود: 100 گرم موز 95 كیلوكالری انرژی دارد و سرشار از پتاسیم است كه موجب ساخت عضله و كاهش فشارخون افراد مبتلا به فشارخون میشود. در نتیجه موز از جمله میوههای بسیار پركالری و پر انرژی است كه اگر به جا و به موقع مصرف شود میتواند اثرات خوبی داشته باشد.
__________________
شاره که م , به ندی دلم , ئه ی باغی مه ن
ره وره وه ی ساوایه تیم , سابلاغی مه ن
دل به هیوات لیده دا , لانکی دلی
تو له وه رزی یادی مه ن دا , سه رچلی
خالید حسامی( هیدی )
|
04-14-2011
|
|
مدیر تاریخ و بخش فرهنگ و ادب کردی
|
|
تاریخ عضویت: Aug 2009
محل سکونت: مهاباد
نوشته ها: 19,499
سپاسها: : 3,172
3,713 سپاس در 2,008 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
خواص تمبر هندی
تمبر هندی که از Tamaria Hindi مشتق شده و به معنای میوه هندی می باشد . تمبر هندی درختی است بلند که منشا آن از هند و آفریقای شمالی بوده است ولی امروزه در بیشتر مناطق گرمسیر دنیا پرورش می یابد .
برگهای آن متناوب و مرکب شامل 10 تا 20 جفت برگچه فشرده و نزدیک بهم است . گلهای آن به رنگ زرد مایل به قرمز و به شکل خوشه در انتهای ساقه ظاهر می شود .
میوه آن شبیه باقلا به شکل غلاف و نیام و با کمی خمیدگی است . این غلاف به طول 10 سانتیمتر می باشد که در آن بین 3 تا 10 دانه قرار درد .
برای تهیه تمبر هندی ها میوه ها را شکافته و قسمت گوشتدار آنها را با هسته بیرون آورده و خشک می کنند .
خشک کردن تمبر هندی طرق مختلفی درد و در هر منطقه فرق می کند . مثلا در جزایر آنتیل قسمت گوشتدار آنرا در ظرف بزرگی که دارای شربت غلیظی در حال جوش است وارد می کنند تا شربت در منافذ میوه نفوذ کرده و آنرا حل کند .
ترکیبات شیمیایی:قسمت گوشتدار میوه دارای کمی قند و پکتین و همچنین اسید سیتریک ، اسید مالیک ، تارتارات و اسید پتاسیم می باشد . در پوست درخت تمبر هندی مقدری تانن وجود دارد . سرشاخه های جوان و سبز این درخت دارای مقدر زیادی ویتامین های گروه B می باشد.
خواص داروئی:
تمبر هندی از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است .
1)خوردن تمب هندی باعث پائین آمدن تب می شود .
2) به هضم غذا کمک می کند .
3)تمبر هندی خنک کننده بدن است .
4)برای رفع تشنگی مفید است .
5)دل بهم خوردگی و تهوع را برطرف می کند .
6)پوست تمبر هندی قابض و رفع کننده اسهال است .
7)پوست تمبر هندی قابض ور فع کننده اسهال است .
8)بهترین طریقه استفاده از تمبر هندی این است که این ماده را درآب خیس کنید و سپس آنرا صاف کرده و با نبات بخورید .
)9دم کرده تمبر هندی نیز اثر ملین درد . برای تهیه دم کرده یک قاشق غذا خوری تمبر هندی را با نیم لیتر آب جوش مخلوط کرده و به مدت یک ساعت بگذارید بماند سپس این دم کرده را در طول روز مصرف کنید .
10)تمبر هندی را بپزید و ضماد از آن درست کنید . این ضماد را روی ورم و قسمتهای دردناک بدن بگذارید .
مضرات :
تمبر هندی برای ریه و طحال خوب نیست و در اشخاصی که ریه و طحال ضعیف دارند ممکن است تولید اشکال کند . اینگونه اشخاص بهتر است که تمبر هندی را با کتیرا و یا خشخاش بخورند.
__________________
شاره که م , به ندی دلم , ئه ی باغی مه ن
ره وره وه ی ساوایه تیم , سابلاغی مه ن
دل به هیوات لیده دا , لانکی دلی
تو له وه رزی یادی مه ن دا , سه رچلی
خالید حسامی( هیدی )
|
04-14-2011
|
|
مدیر تاریخ و بخش فرهنگ و ادب کردی
|
|
تاریخ عضویت: Aug 2009
محل سکونت: مهاباد
نوشته ها: 19,499
سپاسها: : 3,172
3,713 سپاس در 2,008 نوشته ایشان در یکماه اخیر
|
|
میوه های افزایش دهنده ی هوش و حافظه
به منظور تقویت حافظه و ارتقاء هوش باید نکاتی را رعایت کنیم که در جنبههای مختلف میتواند منجر به تقویت حافظه و هوش شود. نوع تغذیه از جمله نکات مهمی است که باید به آن توجه نمود. در زیر به نکاتی اشاره میکنیم که توجه به آنها نقش به سزایی در تقویت حافظه دارد.
میوههایی که هوش و حافظه ی مغز را افزایش میدهند، شامل موارد زیر است:
سیب:
سیب یکی از بهترین میوههای معجزه آسا است، که هم خاصیت خنثی کردن سم را دارد و هم قدرت غذایی. به علت داشتن مواد قلیایی، اسید اوریک را حل میکند و برای معالجهی مرض چاقی بسیار مفید است. به علت داشتن فسفر ، تقویتکننده اعصاب و مغز است. سیب به علت دارا بودن ویتامینهای A ، B و C و املاح سودمندی مانند کلسیم ، فسفر، منیزیم ، آهن، پتاسیم و سدیم برای همهی سنین به خصوص بچهها مفید میباشد.
سیب با خستگی ، فشار ذهنی و کمبود مواد معدنی مبارزه میکند. تقویتکنندهی اعصاب و عضلات و دشمن سرسخت بوی بد دهان و آرامش دهندهی قلب است. بوییدن و خوردن سیب موجب نشاط، شادی، تقویت حافظه و سلسلهی اعصاب میگردد.
سیب قرمز بیشتر از سیب سفید مفید است؛ البته به شرطی که تازه باشد.
انگور:
انگور دارای پتاسیم است که موجب احساس شادی میشود. از طرف دیگر حاوی فسفات زیادی است که غذای مغز و سلسلهی اعصاب میباشد و همچنین باعث ازدیاد هوش و حافظه میگردد.
انگور به علت داشتن منگنز، عامل رشد نیز محسوب میشود، چهره را روشن میکند و غذای مناسبی برای سلسلهی اعصاب به شمار میرود. این میوهی خوشمزه باعث تقویت نیروی عضلانی میگردد.
انگور، جوانی دوباره ای به فرد میبخشد، ذهن را فعال و عضلات را قوی میسازد. خواص رادیو اکتیو دارد و از سقط جنین جلوگیری میکند.
انار:
خوردن انار، معده را دباغی کرده و ذهن آدمی را نیرو میبخشد و موجب تقویت حافظه میگردد.
چون انار قادر است معده و رودهها را پاک کند، لذا جدار روده را برای دفاع و دور نمودن ویروسها آماده میسازد. بنابراین سموم به خون و قلب نمیریزد و قلب رونق و حیات تازهای مییابد و به این طریق سلولهای کبد را فعال میکند.
همچنین باعث دفع اوره و کلسترول و سموم دیگر میگردد.
آب انار، در حفظ تعادل مایعات بدن به خصوص خون، نقش مهمی دارد؛ چون املاح آب انار با مواد آلی ترکیب شده، زود جذب می شود و در بیماری راشیتیسم، کمخونی ، ضعف اعصاب و تقویت عمومی بدن بسیار موثر است.
اگر خانمهای باردار در این دوران انار مصرف کنند، بزرگترین خدمت را به فرزند آیندهی خود کردهاند؛ چرا که علاوه بر جلوگیری از ویار و نیز تقویت مادر، به رشد آیندهی کودک هم کمک میکند. انار خونساز است. در موقع مصرف، زدن کمی گلپر علاوه بر بوی مطبوع به هضم آن نیز کمک میکند؛ ناگفته نماند انار مقوی روح و ذهن است.
انجیر:
انجیر به علت داشتن کلسیم و فسفر فراوان سبب رویش استخوانها و رشد کودکان میگردد. ویتامینهای آن موجب تقویت چشم میگردد. عناصر موجود در آن باعث تعادل اعمال حیاتی بین اندامها و بدن میشود.
انجیر منبع تولید انرژی است. انجیر خشک قدرت غذایی فراوانی دارد. همچنین انجیر، مقوی مغز و اعصاب است.
پرتقال:
اکسیر جوانی را در پرتقال جستجو کنید. پرتقال به سبب داشتن مواد معدنی مانند کلسیم و فسفر، برای کودکان اشتهاآور بوده و باعث رشد و نمو آنان می شود و در فعالیت سوخت و ساز سلول های بدنشان موثر است. پرتقال سرشار از ویتامین C است. املاح آن از رقیق شدن خون جلوگیری میکند. برای آرامش اعصاب و تقویت ذهن موثر است. همچنین ضد افسردگی و رنج روحی میباشد. مصرف پرتقال از خستگی فکری و جسمی جلوگیری میکند و باعث تقویت حافظه میگردد.
زردآلو:
زردآلو بهترین خوراک اعصاب است. توصیه میشود کسانی که اهل مطالعه و تفکر هستند از این میوه استفاده کنند. این میوه بیشتر از سایر میوهها حاوی ویتامین A است و همین امر باعث تقویت بینایی چشم ها میشود. طول عمر سلولها را زیاد کرده و توانایی فعالیت را افزایش میدهد؛ در نتیجه موجب افزایش طول عمر میگردد.
زردآلو برای ورزشکاران، اشخاص کمخون، افراد خسته و کسانی که از شدت کار فرسوده شدهاند، زنان باردار و کسانی که دورهی نقاهت را میگذرانند توصیه و تجویز میشود.
همچنین این میوه به علت دارا بودن گروه ویتامینهای B، برای درمان بیماریهای عصبی و روحی و روانی، خمودگی، بیخوابی و خستگی شدید، گیجی و فراموشی مفید است.
زردآلو آرام بخش اعصاب و نشاط انگیز است. زردآلو اعصاب را تقویت میکند و برای کسانی که کار فکری انجام میدهند توصیه میگردد.
خرما:
خرما یکی از میوههایی است که مقدار فسفر و کلسیم آن به مقدار فسفر و کلسیمی است که به طور طبیعی در بدن ما وجود دارد. فسفر خرما سلولهای عصبی را سرزنده نگه میدارد، و این مادهی حیاتی، درمان موثری برای تمام کمبودهای بدن و تقویت کنندهی اعمال فکری و مغز میباشد.
شاهتوت:
شاهتوت خستگی فکری را بر طرف میکند و برای بچهها و دانشآموزان و دانشجویان در دوران امتحان مفید است. در ضمن کمبود املاح معدنی و ویتامینهای A و C با مصرف آن جبران میگردد.
موز:
موز یک میوهی مغذی است که طبیعت آن معتدل و ملین بوده، مقوی و چاق کننده است. موز، سرشار از پتاسیم است و نیز حاوی ویتامینهای A، C، B و 80 درصد قند و املاح معدنی مفید برای بدن است؛ خون ساز بوده و بدن را قوی میکند. موز لاغری غیرطبیعی را از بین میبرد.
موز دارای فلزاتی مانند آهن، فسفر ، منیزیم، پتاسیم، سدیم و روی میباشد. موز برای کسانی که کار فکری انجام میدهند (محصلها، دانشجویان و محققان) و نیز برای کسانی که کار بدنی انجام میدهند (ورزشکاران) بسیار مفید است.
گردآورنده: مریم فرجیان- کارشناس میکروبیولوژی
__________________
شاره که م , به ندی دلم , ئه ی باغی مه ن
ره وره وه ی ساوایه تیم , سابلاغی مه ن
دل به هیوات لیده دا , لانکی دلی
تو له وه رزی یادی مه ن دا , سه رچلی
خالید حسامی( هیدی )
|
کاربران در حال دیدن موضوع: 3 نفر (0 عضو و 3 مهمان)
|
|
مجوز های ارسال و ویرایش
|
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
اچ تی ام ال غیر فعال می باشد
|
|
|
اکنون ساعت 10:50 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.
|