بازگشت   پی سی سیتی > تالار علمی - آموزشی و دانشکده سایت > پزشکی بهداشتی و درمان > تغذیه

تغذیه مسائل مربوط به علم تغذیه

پاسخ
 
ابزارهای موضوع نحوه نمایش
  #1  
قدیمی 06-02-2011
shokofe آواتار ها
shokofe shokofe آنلاین نیست.
ناظر ومدیر تالار پزشکی بهداشتی و درمان

 
تاریخ عضویت: Feb 2010
محل سکونت: تهران
نوشته ها: 4,109
سپاسها: : 3,681

5,835 سپاس در 1,524 نوشته ایشان در یکماه اخیر
Arrow امگا3چیست؟؟

امگا ۳ چیست؟



با اینكه همه جا صحبت از فواید امگا ۳ در بدن می شود، از رادیو و تلویزیون كه در برنامه های خود به تبلیغ تخم مرغ های حاوی امگا ۳ می پردازند گرفته تا مجلاتی كه هر روز بر مصرف امگا ۳ تاكید می ورزند، اما كمتر كسی پیدا می شود كه بداند امگا ۳ چیست، چه خواصی دارد و در چه منابعی یافت می شود؟چربی ها انواع مختلفی دارند. براساس پیوند دوگانه به دو نوع اشباع و غیراشباع تقسیم می شوند.

امگا ۳ نوعی چربی غیراشباع مركب است كه در زنجیره اتصالی كربن خود یك گروه كربوكسیل و چندین پیوند دوگانه دارد و خود از سه گروه چربیALA (آلفا لینولئیگ اسید)، EPA (ایكوزاپنتانوئیك اسید) و DHA (دوكوزاهگزانوئیك اسید) مشتق می شود.بهترین منبع تامین امگا ۳ ماهی است و مقدار توصیه شده آن دو بار در هفته است.ALA كه مهم ترین نوع امگا ۳ است بیش از ماهی در جوانه گندم، گردو و دانه های روغنی (كتان و سویا) یافت می شود، اما دو نوع دیگر فقط در ماهی به ویژه در قزل آلا، ساردین، ماهی تن و آزاد موجود است.

چربی امگا ۳ از تشكیل Thromboxan (عامل مهم در لخته شدن خون) جلوگیری می كند و سطح تری گلیسیرید خون را كاهش می دهد. لذا ماده بسیار مفیدی در جلوگیری از بروز بیماری های عروقی و حملات قلبی به شمار می رود. تاثیر امگا ۳ تنها به سلامت قلب محدود نمی شود بلكه خواص دیگری نیز دارد كه اغلب از آن بی اطلاعند. چربی امگا ۳ به ویژه مشتق آن DHA با ایجاد تعادل میان حفظ مقاومت و انعطاف پذیری سلول های پوست باعث تحریك تشكیل كلاژن و بافت هم بند الاستین شده و از خشكی و چروكیدگی و پیری زودرس جلوگیری می كند و همین میزان بروز آكنه و جوش های التهابی در نوجوانان را كاهش می دهد.

چربی امگا ۳ همچنین باعث استحكام استخوان ها می شود، عارضه خشكی چشم را كه بیماری شایع در سالمندان است كاهش می دهد و بالاخره بروز آلزایمر را به تعویق می اندازد. با توجه به موارد فوق دیگر هیچ جای شكی در خواص امگا ۳ باقی نمی ماند. پس از خوردن ماهی و دانه های روغنی و خشكبار به ویژه بادام زمینی و گردو غافل نشوید.

__________________
یک پاییز فقط برای من و تو
پاسخ با نقل قول
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید




  #2  
قدیمی 06-02-2011
shokofe آواتار ها
shokofe shokofe آنلاین نیست.
ناظر ومدیر تالار پزشکی بهداشتی و درمان

 
تاریخ عضویت: Feb 2010
محل سکونت: تهران
نوشته ها: 4,109
سپاسها: : 3,681

5,835 سپاس در 1,524 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض

امگا ۳، تو دیگه کی هستی؟

خوردن ماهی و دانه‌های روغنی در هنگام بارداری، هوش کودک را زیاد می‌کند.با بررسی ۹ هزار مادر باردار مشخص شده مادرانی که در طول بارداری از چربی‌های امگا ۳ کمتراستفاده کرده‌اند، کودکان کم‌هوش‌تری دارند.
در حالی که ۱۴ درصد از کودکان این مادرها دچار اختلال در برقراری رابطه هستند، این رقم در کودکانی که مادرشان چربی امگا ۳ مصرف کرده، تنها ۸ درصد است.


مصرف اسیدهای چرب اشباع‌نشده امگا ۳ بر روی خلق‌وخو، شخصیت و رفتار آدم‌ها تأثیر می‌گذارد. این محققان پس از مطالعه بر روی ۱۰۶ فرد سالم به این نتیجه رسیدند كه آن گروه از شركت‌كنندگانی كه در خونشان سطح اسیدهای چرب اشباع‌نشده امگا ۳ پایین‌تر است، بیشتر از سایرین به علایم خفیف و متوسط افسردگی دچارند، نگرش منفی‌تری نسبت به زندگی دارند و به مراتب شتاب‌زده‌تر از دیگران تصمیم می‌گیرند. در مقابل، افرادی كه میزان امگا ۳ در خونشان بیشتر است، سازگارانه‌تر زندگی می‌کنند.
__________________
یک پاییز فقط برای من و تو
پاسخ با نقل قول
  #3  
قدیمی 06-02-2011
shokofe آواتار ها
shokofe shokofe آنلاین نیست.
ناظر ومدیر تالار پزشکی بهداشتی و درمان

 
تاریخ عضویت: Feb 2010
محل سکونت: تهران
نوشته ها: 4,109
سپاسها: : 3,681

5,835 سپاس در 1,524 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض

تاثیر روغن ماهی در حفظ عملکرد شناختی سالمندان

سطوح بالای اسیدهای چرب امگا-سه که در روغن ماهی یافت می شود به حفظ توانایی تفکر در سالمندان کمک می کند.
به گزارش رویترز نتایج مطالعه محققان هلندی نشان می دهد رژیم غذایی حاوی اسید های چرب امگا – سه بویژه آیکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) در برابر زوال ذهن و بیماری آلزایمر اثر حفاظت بخش دارند.

به گفته محققان در این مطالعه مشخص شد افرادی که ماهی یکی از اجزای اصلی برنامه غذائیشان بوده در مقایسه با کسانی که ماهی نمی خوردند کمتر دچار ضعف عملکرد شناختی شده بودند.

این محققان همچنین دریافتند مصرف ماهی و دریافت EPA+DHA نه با نقص قدرت شناختی بلکه با زوال شناختی رابطه مشخصی دارد.

محققان مصرف روزانه ۴۰۰ میلی گرم EPA و DHA که در ماهی ، گوشت ، تخم مرغ ، تره فرنگی و محصولات غلات یافت می شوند را توصیه می کنند.

در مطالعه دیگری که در دانشگاه کالیفرنیا انجام شد محققان نشان داده اند سطوح خونی EPA و DHA با کاهش زوال توانایی کلامی ارتباط دارد.

همچنین مشخص شده EPA از ویژگی های ضد انعقاد خون و ضد التهابی برخوردار است که با هم در حفظ عملکرد شناختی موثرند.
__________________
یک پاییز فقط برای من و تو
پاسخ با نقل قول
پاسخ

برچسب ها
امگا3, سلامتی


کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
 

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code is فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
اچ تی ام ال غیر فعال می باشد



اکنون ساعت 10:36 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright , Jelsoft Enterprices مدیریت توسط کورش نعلینی
استفاده از مطالب پی سی سیتی بدون ذکر منبع هم پیگرد قانونی ندارد!! (این دیگه به انصاف خودتونه !!)
(اگر مطلبی از شما در سایت ما بدون ذکر نامتان استفاده شده مارا خبر کنید تا آنرا اصلاح کنیم)


سایت دبیرستان وابسته به دانشگاه رازی کرمانشاه: کلیک کنید




  پیدا کردن مطالب قبلی سایت توسط گوگل برای جلوگیری از ارسال تکراری آنها