بازگشت   پی سی سیتی > تالار علمی - آموزشی و دانشکده سایت > پزشکی بهداشتی و درمان > تغذیه

تغذیه مسائل مربوط به علم تغذیه

پاسخ
 
ابزارهای موضوع نحوه نمایش
  #1  
قدیمی 03-27-2012
رزیتا آواتار ها
رزیتا رزیتا آنلاین نیست.
مسئول و ناظر ارشد-مدیر بخش خانه داری



 
تاریخ عضویت: Aug 2009
نوشته ها: 16,247
سپاسها: : 9,677

9,666 سپاس در 4,139 نوشته ایشان در یکماه اخیر
پیش فرض سنجد آنتی اكسیدانی قوی برای بدن

سنجد آنتی اكسیدانی قوی برای بدن


تهران - سنجد دارای خاصیت آنتی اكسیدانی قوی برای بدن و منبع غنی از ویتامین c است و خوردن آن از ورود عفونت به بدن پیشگیری می كند.





به گزارش ایرنا، میوه 'سنجد 'از دیرباز در سبد غذایی ایرانیان جا داشته و در اعیاد سنتی به آن توجهی خاص شده است . امروزه از درخت سنجد و میوه آن در صنایع غذایی، بهداشتی، دارویی، عطرسازی و صنایع چوب استفاده می شود.

نام علمی سنجد 'Elaeagnusan gastifolial' است و رویشگاه این درخت به دلیل سازگاری آن با محیط‌های مختلف در اغلب نقاط كره زمین از جمله آمریكای شمالی، اروپای شرقی و غربی، آسیای مركزی و شمالی است.

ریشه، چوب، پوست و میوه درخت سنجد دارای خواص دارویی و صنعتی است .از پوست درخت سنجد یك ماده شیمیایی دارویی مهم به نام تتراهیدروآرمور - متیل - N استخراج می‌شود.

از برگ درخت سنجد آلكانویید استخراج می‌شود كه در صنایع داروسازی كاربرد دارد. اسانس گل سنجد در صنایع داروسازی ، آرایشی و عطرسازی به كار می‌رود.

میوه درخت سنجد دارای ۳ قسمت برون بر (پوست قهوه‌ای رنگ)، میان‌بر (آردی شكل) و درون بر (هسته چوبی و سفت آن) است كه قسمت میان‌بر و درون بر آن دارای ارزش غذایی فراوان است.

در قسمت میان‌بر ۲ نوع قند گلوكز و فروكتوز، ۷ نوع چربی اشباع شده و اشباع نشده وجود دارد. در قسمت درون بر سنجد ۱۷ نوع آمینواسید و مقداری پروتئین وجود دارد كه هر یك از این آمینواسیدها خواص دارویی بسیار مفیدی دارند .

این میوه در طب سنتی به عنوان' تانن قابض ' نام برده شده است و بر این اساس در معالجه بیماریهای دندان، لثه ، اسهال و در درمان زخم معده موثر است و می‌تواند از خونریزی جلوگیری كند. اگر آرد و هسته‌ میوه سنجد با هم آسیاب شود داروی مناسبی برای درمان آرتروز به دست می آید.

سنجد یكی از چیدنی های سفره هفت سین است كه اگر با خواص فراوان آن آشنا شویم حتما آن را در برنامه روزانه غذایی جای می دهیم .

میوه سنجد دو نوع كوچك و بزرگ دارد كه بزرگ آن دارای پوستی نازك و مغزی آردی تر است و به نام سنجد آردی معروف است. طعم این میوه مقداری گس است و دارای طبیعت سرد و خشك است و از لحاظ غذایی كم كالری است.

جوشانده برگ سنجد بهترین دارو برای اسهال كودكان است. همچنین پودر هسته سنجد در درمان التهاب های حاد و مزمن كاربرد دارد و آرتروز را درمان می كند. سنجد ضد تب و درد و مقوی قلب است و سردرد را تسكین می دهد.

سنجد پخته شده در روغن زیتون، درد مفاصل و خارش پوست را درمان می كند و برای رشد مو مفید است.
__________________
زمستان نیز رفت اما بهارانی نمی بینم
بر این تکرارِ در تکرار پایانی نمی بینم

به دنبال خودم چون گردبادی خسته می گردم
ولی از خویش جز گَردی به دامانی نمی بینم

چه بر ما رفته است ای عمر؟ ای یاقوت بی قیمت!
که غیر از مرگ، گردن بند ارزانی نمی بینم

زمین از دلبران خالی است یا من چشم ودل سیرم؟
که می گردم ولی زلف پریشانی نمی بینم

خدایا عشق درمانی به غیر از مرگ می خواهد
که من می میرم از این درد و درمانی نمی بینم

استاد فاضل نظری
پاسخ با نقل قول
جای تبلیغات شما اینجا خالیست با ما تماس بگیرید




پاسخ


کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
 

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code is فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
اچ تی ام ال غیر فعال می باشد



اکنون ساعت 09:13 PM برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.



Powered by vBulletin® Version 3.8.4 Copyright , Jelsoft Enterprices مدیریت توسط کورش نعلینی
استفاده از مطالب پی سی سیتی بدون ذکر منبع هم پیگرد قانونی ندارد!! (این دیگه به انصاف خودتونه !!)
(اگر مطلبی از شما در سایت ما بدون ذکر نامتان استفاده شده مارا خبر کنید تا آنرا اصلاح کنیم)


سایت دبیرستان وابسته به دانشگاه رازی کرمانشاه: کلیک کنید




  پیدا کردن مطالب قبلی سایت توسط گوگل برای جلوگیری از ارسال تکراری آنها